Van Karujaho naar Agra
Door: Jan
Blijf op de hoogte en volg Jan
22 November 2007 | India, Agra
Een kleine update want er is niet zoveel te melden.
Gisteren om 8.15 uur vertrokken voor de rit naar Agra. Het zou een rit zijn van 325 km. maar hierin had de organisatie zich vergist want na 125 km bleek, dat het 400 km moest zijn. We hadden onderweg nog een bezoek aan een oud kasteel gepland, maar dit plan hebben we hierdoor maar laten varen. Dit bleek achteraf ook zeer verstandig want ondanks de goede wegen, zelfs grote stukken 4 baans, bleek dat we de tijd toch wel nodig hadden. De 4-baans weg hield namenlijk abrupt op vlak voor Agra. De geasfalteerde 4-baans weg wordt ineens zonder voorafgaande waarschuwing een 1-baans weg zonder asfalt maar met diepe gaten en keien waarop het verkeer in beide richtingen zich voortmartelt. Ze zijn met de weg bezig maar er is geen enkele activiteit van wegwerkers te bespeuren. Het hotel in Agra zoeken bleek ook een crime. We moesten naar hotel Sheela t.o. de Taj Mahal. Het laatste stuk van deze weg naar de Mahal was echter verboden voor gemotoriseerd verkeer. Dus maar omgedraaid en een local om hulp gevraagd. Deze hulp was ons inmiddels al door een 30-tal riskja drivers aangeboden maar deze vertrouwden wij niet. Het ventje bracht ons naar Sheela Inn, welke van dezelfde eigenaar is, waar toen bleek dat we waren overgeboekt naar dit hotel vanwege de bereikbaarheid met de motoren. Gelukkig ligt ook dit hotel op loopafstand van de Taj Mahal. `s Avonds heerlijk gegeten in een nabij gelegen 5-sterren hotel. Heerlijk om gewoon weer eens iets anders te eten dan kip. De prijs was er ook naar, maar naar Nederlandse begrippen nog goedkoop en het was een culinaire maaltijd met een goede fles wijn, wat ook al uniek is want wijn is hier in de overige restaurants niet te koop.
De volgende morgen zouden we met zijn allen om 10.00 uur naar de Taj Mahal, maar vanmorgen bij het opstaan bleek dat deze op vrijdag gesloten is, om de moslims in de gelegenheid te stellen hier te bidden.
Een tegenvaller dus in het schema, want nu moeten we morgen heel vroeg om 6.00 uur erheen. In 1 uur tijd de Taj Mahal bekijken, wat goed mogelijk is want je kunt alleen de buitenkant bekijken omdat het een mausoleum is, en dan vertrekken voor de 500 km naar het volgende punt.
Vandaag het rode fort in Agra bezocht, wat het grootste fort in India is. Indrukwekkend groot. Er was echter in de kamers niets meer van interieur te vinden. Een beetje een kale bedoening dus, maar al het witte marmer met diverse bewerkingen en de overige bewerkingen van de muren maakten toch wel indruk. Door al dit gewandel begon de zool van mijn rechterschoen slijtageplekken te vertonen en op 1 plek was deze al door. De schoen bij een lokale schoenmaker laten maken. Na reparatie bleken er twee lagen van ??????materiaal ondergespijkerd te zijn. Maarja ze zijn weer dicht en houden het tot thuiskomst wel vol.
23 November 2007 - 17:31
Jans:
Ik ben weer helemaal op de hoogte van je belevenissen. Kan me voorstellen dat je af en toe verlangt naar de bank...... gewoon even niets. XX -
23 November 2007 - 18:39
Zussie:
Mooie foto's weer, vooral de ene! Hadden ze maar 1 standje? Weinig fantasie die mensen daar. hahahaha
Lekker vannavond bankhangen met een heerlijk portje en een stukje chocola.
Groetiezzzzzzzz
26 November 2007 - 06:15
Aaldrik En Sonya:
Jan, rij voorzichtig en laat ons even weten wat je van Pakistan vindt! Heel veel plezier en de groeten aan ons geliefde Iran natuurlijk. Oh en we stonden in twee kranten de volgende dag, wereldberoemd in heel Agra zullen we maar denken :-)
Groetjes, Aaldrik en Sonya
www.tour.tk