Lange rit - Reisverslag uit Whitehorse, Canada van Jan Mulder - WaarBenJij.nu Lange rit - Reisverslag uit Whitehorse, Canada van Jan Mulder - WaarBenJij.nu

Lange rit

Door: Jan

Blijf op de hoogte en volg Jan

30 Augustus 2013 | Canada, Whitehorse

30 augustus
Vandaag 580 km te gaan en eigenlijk een beetje te laat vertrokken.
Er moest nog getankt worden, gepind, motoren wat schoonmaken enz.
Uiteindelijk reden we om 10.00 uur weg uit het leuke stadje Dawson City in Canada.
Ons eerste bezoek was reeds na 24 km, waar een oude originele graafmachine voor het goudzoeken gerestaureerd stond. De omgeving van Dawson staat bekend als de pioniersstad van het goudzoeken. Dit gebeurt nog steeds in deze omgeving.
Alleen nu met heel andere machines.

Daarna begonnen aan de lange dagrit.
Een km of 25 over gravelroad en de overige over prima asfalt.
Oneindig lange wegen door een landschap waaraan je eigenlijk al een beetje begint te wennen.
Een weg welke steeds in de buurt blijft van de rivier de Yukon, zoals ook dit district heet.

Verder eigenlijk een saaie dag met veel km`s.
Onderweg bij een stop nog even naar het toilet en tot mijn verbazing was dit een klein houten huisje buiten met een ton of gat in de grond.
Tijdens de reis Parijs naar Peking deze toiletten vaak in Siberie gezien, maar dit verwacht je niet in Canada.
We zijn nu aangekomen in Whitehorse in een prima hotel.

• 31 Augustus 2013 - 06:37

Arjo:

Hallo Jan,

Ben vanmorgen extra vroeg uit bed gegaan in de hoop dat je weer een verhaal hebt geschreven. Zeker de moeite waard, het was er namelijk niet één maar het waren er zelfs twee. Een grotere bofkont dan ik kan er op dit moment niet zijn!

Enfin, mooi om te lezen wat je allemaal meemaakt en dat is de afgelopen dagen al veel geweest. Veel plezier en ik kan weer een kruisje zetten. Heb namelijk een kalender waarop ik aftel wanneer je weer thuis bent...

Groeten uit het Ommense

• 31 Augustus 2013 - 09:50

Alice:

Een paar dagen met ups&downs, maar jullie komen hier samen weer goed doorheen.
    Wat zien jullie veel en je went ook weer snel aan al het moois - wordt 'gewoon' hè!
    Mooie verslagen, kost wat tijd maar dan heb je ook wat!

Fijn weekend. Groeten, Alice

• 31 Augustus 2013 - 11:02

Franca:

Hoi Jan,

Wat heb jij alweer een hoop mee gemaakt deze eerste week. Erg leuk om te lezen en de foto`s zijn indrukwekkend.

Lieve groeten, Franca

• 31 Augustus 2013 - 19:52

Roel Klaassen:

Ja Jan een beetje onderhoud aan de motor voor je elke dag weer opstapt (bravo) weet je nog? Mocht je nog een poging doen om wat goud te zoeken? Heerlijk om zo af en toe off the road te kunnen rijden. Zo'n poepdoos ja ja, wie had er over de rand gep....? Kan ik wel voorstellen hoor, hoge nood te lang wachten en voor je dan de motorbroek los hebt ?..
    Heel veel plezier alvast voor de volgende etappe.